Viikonloppumatkat Tallinna

Viikonloppumatkat kohteeseen Tallinna.

Vinkki: jos haluat varata majoituksen vain osaksi matkaa tai toisella paikkakunnalla, voit tehdä sen täällä!

Lisätietoja: Tallinna

Lisätietoja Tallinnaan

Tallinna - faktat

Tallinna on Viron suurin kaupunki ja samalla maan pääkaupunki Se sijaitsee maan pohjoisosassa Suomenlahden rannalla. Tallinna on valloitettu historiansa aikana monta kertaa, viimeksi Neuvostoliiton toimesta toisen maailmansodan loppupuolella. Kaupungin keskiaikaisesta ytimestä on kuitenkin vielä paljon jäljellä, ja Vanha kaupunki onkin nykyään suosittu matkakohde.

Historiallisesti kaupunki on koostunut kahdesta osasta. Valtaapitävät, ensin tanskalaiset ristiritarit kuningas Valdemar Sejrin johdolla ja sitten kalparitaristo, pysyttelivät kaupungin läpi kulkevalla mäellä, Toompealla. Kaupunki siirtyi ruotsalaisten hallintaan 1500-luvulla ja venäläiset tulivat siis toisen maailmansodan lopulla. Vuoteen 1877 asti kaupunkia oli sijaintinsa ansiosta helppo puolustaa ja myös ympäristö oli suojassa 1400-luvulla rakennetun puolustusmuurin ansiosta. Toompean mäelle pääsee parhaiten Tallinnan toisen "jalan" kautta, eli Pikk Jalgin kadulla (pitkä jalka) sijaitsevasta vuonna 1380 rakennetusta portista. Aleksanteri Nevskin katedraali on mielenkiintoinen nähtävyys ja edustaa perinteistä ortodoksista sipulikirkkorakentamista. Kirkossa on kauniita ikoneita ja mosaiikkeja, jotka on tuotu Pietarista. Evankelis-luterilainen Tallinnan tuomiokirkko on 1300-luvulta ja siten Viron vanhin kirkko, jonka sisältä löytyy joitakin hyvin mahtipontisia sarkofageja. Tallinnan alakaupunki yhdistyi Toompeaan vasta 1800-luvun lopulla. Alun perin alakaupungissa asui kauppiaita ja käsityöläisiä – Tallinnahan oli hansakaupunki – jotka kokosivat varansa kauppatoiminnalla. Alue muodostuu hyvin säilyneistä kapeiden mukulakivikatujen, kujien ja pastellinväristen, kunnostettujen (tai kunnostuksessa olevien) talojen viehättävästä sekamelskasta.


Tärkein nähtävyys on raatihuoneentori. Toria reunustaa kaukaa 1400-luvulta peräisin olevat upeat kauppiastalot. Suurekillan talossa sijaitsee nykyään osa Viron historiallista museota. Kaupungin muuri ja tornit ovat mielenkiintoisia tutustumiskohteita, samoin keskiaikaisen Euroopan korkein rakennus Pyhän Olavin kirkko.


 

Asukkaita
401 000 (2007)

Paras aika matkustaa
Toukokuusta syyskuuhun.

Ehdottomasti tutustumisen arvoista

Vanhassa kaupungissa sijaitseva Raatihuone, kalkkikivestä rakennettu goottilaistyylinen rakennus 1200-luvulta. Rakennus on yksi Viron todellisia arkkitehtonisia aarteita.

Pyhän Olavin kirkko (Olevisten kirkko), joka on rakennettu 1100-luvulla Norjan kuninkaan kunniaksi. Kirkon rakennustöiden aikana työmaan rakennusmestari, myös Olavi nimeltään, putosi tornista ja kuoli. Tykkitorni Kiek in de Kök rakennettiin 1300-luvulla osaksi kaupungin puolustusverkkoa. Sotilaat näkivät tornista alapuolella olevien talojen keittiöön, ja siitä torni sai siis nimensä. Nykyään siellä on museo. Kadriorgin linna ja Kansallismuseo. Saaret Saarenmaa, Muhu ja Hiidenmaa.

Tiesitkö, että..?
Vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohteita.


Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

 

Viikonloppumatkat Viro

Viikonloppumatkat Tallinna