Peruutustakuu – Meidän peruutusvakuutus!

Joskus tapahtuu odottamattomia asioita, joiden vuoksi et voi tai halua tehdä varaamaasi matkaa. Peruutustakuulla saat rahat takaisin, jos jotakin odottamatonta tapahtuu. Tässä on meidän kolme syytä miksi kannattaa valita Peruutustakuu:

Jos jotakin odottamatonta tapahtuu

Joskus tapahtuu jotakin odottamatonta. Ehkä joudut tekemään töitä tai saat unelmatyöpaikan. Ehkä sää on esteenä tai tapaat elämäsi rakkauden ja jäät mieluummin kotiin. Ehkä matka osuu samaan ajankohtaan häiden tai juhlien kanssa, joissa haluat olla mukana. Peruutustakuun avulla voit peruuttaa matkan monista syistä.

 

Peruuta matka jopa 3 tuntia ennen lähtöä

Peruutustakuulla voit peruuttaa matkan jopa 3 tuntia ennen lähtöä. Peruutustakuu tilataan ja maksetaan matkavarauksen yhteydessä. Jos joudut peruuttamaan matkan, saat kaikki rahat takaisin lukuun ottamatta takuusta maksamasi summan sekä omavastuuosuuden, joka on yhtä suuri. 

Lääkärintodistusta ei tarvita

Perinteisellä peruutusvakuutuksella tarvitset lääkärintodistuksen saadaksesi rahat takaisin matkasta, jolle et voi lähteä. Peruutustakuulla et tarvitse lääkärintodistusta ja voit peruuttaa matkan muista syistä kuin sairauden vuoksi

 

Ticket-takuu

Edut

 

 Saat rahat takaisin, vaikka lentoyhtiö menisi konkurssiin!

 Voit peruuttaa matkan jopa 3 tuntia ennen lähtöä!

 Lääkärintodistusta ei tarvita!

 Ei monimutkaisia sääntöjä

Seuraavat olosuhteet sääntelevät matkailijan ja Ticketin välistä sopimussuhdetta, jos haluat varata lisäpalvelun Peruutustakuun. Peruutustakuu on Ticketin peruutusvakuutus.

 

1. Palkkiot ja omavastuu

Peruutustakuun vakuutusmaksun lisäksi tulee myös maksaa omavastuu, jos päätät peruuttaa matkasi. Ostohetkellä ilmoitettu hinta ja omavastuu ovat voimassa.

 

2. Ehdot

2.1 Mitä kuluu Peruutustakuuseen 

2.1.1 Peruutustakuu kattaa matkan reittilennot, hotellivarauksen ja autonvuokrauksen. Huomaa ettei takuu ole voimassa valmismatkoilla. 

2.1.2 Peruutustakuu on henkilökohtainen. Kaikkien matkustajien on maksettava ja varattava oma vakuutus. Jos matka, eikä ainoastaan hotelli, on varattu Ticketin kautta, on myös alle kaksi (2) vuotiaiden lapsien varattava Peruutustakuu ollakseen vakuutuksen piirissä. Jos ainoastaan hotelli on varattu Ticketin kautta, alle kaksitoista (12) vuotiaat lapset kuuluvat automaattisesti huoltajan/aikuisen matkustajan Peruutustakuuseen.  

2.1.3. Peruutustakuu kattaa korkeintaan 3000 € matkakustannuksen per henkilö ja matka. Lisäkustannukset eivät kuulu takuuseen, eikä niitä korvata vakuutuksesta. Matkakustannukseen sisältyy lippuhinta, matkatavaraveloitus, paikkavaraus sekä muut lisätuotteet ja -palvelut jotka liittyvät Ticketin kautta varattuun matkaan. Muita peruutuksen takia syntyviä lisäkustannuksia ei korvata Peruutustakuun kautta. 

2.2 Voimassaolo ja maksu

2.2.1 Peruutustakuu on sekä varattava että maksettava matkavarauksen yhteydessä. Peruutustakuu kattaa ainoastaan sen matkan jolle palvelu on ostettu. 

2.2.2. Peruutustakuu kattaa yllättävien tilanteiden varalta, esimerkiksi

(i) sinulle ei myönnetä lomaa
(ii) olet irtisanottu työstäsi ja joudut etsimään uusia töitä tai aloittamaan uuden työn
(iii) luonnonkatastrofi estää matkasuunnitelmasi
(iv) lentoyhtiö menee konkurssiin
(v) matkakohteessa on levottomuuksia
(vi) sinua, matkakumppaniasi, läheistä perheenjäsentä tai henkilöä jota olet suunnitellut tavata matkalla kohtaa onnettomuus, sairaus tai kuolema
(vii) tai vastaavaa.

2.2.3 Vakuutusmaksua määritettäessä Peruutustakuuta ei lasketa mukaan matkan hintaan.

2.2.4 Kuitin, tai kuittien, on vahvistettava että Peruutustakuu on sekä varattu että maksettu. Peruutustakuun kattaessa vuokra-auton, on auton vuokrakuitin vahvistettava että vahvistuksessa mainittu vuokraaja on Peruutustakuun piirissä. Kuitti/kuitit muodostavat täten Peruutustakuutodistuksen, joka on tarpeellinen hyväksyttävälle peruutusturvalle.

2.2.5 Peruutustakuu on voimassa siitä lähtien kun Ticket on vastaanottanut maksusi, ja päättyy kolme (3) tuntia ennen matkan alkua. Matkan katsotaan alkaneeksi sinä ajankohtana kun matkustajan olisi viimeistään pitänyt saapua lähtöselvitykseen lentokentälle tai hotelliin (kts. esimerkki jäljempänä). Matkoilla, joissa meno- sekä paluumatka (edestakainen matka) on varattu yhdessä, Peruutustakuuta voi ainoastaan hyödyntää ennen menomatkan alkua kuten esimerkissä esitetty. Jos Peruutustakuu on varattu ainoastaan vuokra-autolle, takuun voimassaolo päättyy kolme tuntia ennen kuin asiakas viimeistään olisi voinut noutaa vuokra-auton. Jos Peruutustakuu on varattu kattamaan enemmän kuin ainoastaan lentomatkan, hotellin tai vuokra-auton, vakuutus kattaa vain sillä edellytyksellä, että matkaa ei ole aloitettu, tai takuu ei ole päätynyt ennen matkan ensimmäistä osaa (esim. kolme (3) tuntia ennen kirjautumista). 

Esimerkki: Lennon suunniteltu lähtöaika on klo 13:45. Määräaika lähtöselvitykseen on klo 13:00. Peruutustakuun voimassaoloaika päättyy kolme (3) tuntia ennen klo 13:00, eli klo 10:00 samana päivänä.

2.3 Peruutus

2.3.1 Matkan peruuttaminen on tehtävä Ticketin yhteydenottolomakkeella, joka on saatavilla yrityksen kotisivulla. Mikäli peruuttaminen tapahtuu yrityksen aukioloaikojen ulkopuolella ja matkalle lähtöön on vain vähän aikaa, peruutus tehdään suoraan ao. lentoyhtiölle ja hotellille/toimijalle.

2.3.2 Matkan peruuntuessa matkustaja ei ole oikeutettu saamaan korvausta maksamastaan Peruutustakuusta. 

2.3.3 Matkustaja joka on ostanut Peruutustakuun voi peruuttaa matkansa ilman eri kustannuksia poislukien taulukon mukainen omavastuuosuus.

2.3.4 Peruutustakuu on henkilökohtainen, eli lisäkustannukset jotka koostuvat muista matkustajista joilla ei ole Peruutustakuuta, ei korvata peruutuksen yhteydessä. 

2.3.5 Takaisinmaksu suoritetaan normaalisti kahden (2) viikon sisällä peruutuspäivästä.

2.4 Lisäehdot

2.4.1 Ticket pidättää oikeuden kieltää matkustajan Peruutustakuun oston, mikäli väärinkäyttöä epäillään. 

2.4.2 Peruutustakuu ei vaikuta matkustajien oikeusturvaan.