Viikonloppumatkat Koopenhamina

Viikonloppumatkat kohteeseen Koopenhamina.

Vinkki: jos haluat varata majoituksen vain osaksi matkaa tai toisella paikkakunnalla, voit tehdä sen täällä!

Lisätietoja: Koopenhamina

Lisätietoja Kööpenhaminaan

Kööpenhaminaan - faktat

Wonderful, wonderful Copenhagen… Loput tiedätkin, mikäli Danny Kayen laulu on sinulle tuttu. Kööpenhamina on kaupunki, jossa jokaisen pitää käydä ainakin kerran elämässään, sillä tässä Tanskan pääkaupungissa on eritystä charmia. Tanska on maailman vanhin monarkia, ja kuninkaallinen perhe asuu keskellä kaupunkia, Amalienborgin linnassa. Saatat hyvinkin nähdä kuningatar Margareetan muiden joukossa katujen vilinässä. Historian siipien havina tuntuu kaikkialla mukulakivisiä katuja vaellellessa. Kapeiden kujien varsia reunustavat vanhat rakennukset, kunnes saavutaan suurelle raatihuoneentorille, jonka toisella puolella sijaitsee kuuluisa Kööpenhaminan tivoli ja toisella keskusrautatieasema. Torin pohjoisesta päästä aukeaa kuuluisa ostoskatu Strøget. Tori rakennettiin 1900-luvun vaihteessa romanttiseen tyyliin ja sitä kohennettiin hieman vuonna 1996, jolloin Kööpenhamina oli Euroopan kulttuuripääkaupunki. Strøgetiä pitkin kävellessä eteen tulee pian Gammeltorvin aukio, jolla sijaitsee kaunis pronssinen suihkulähde vuodelta 1608. Iltapäiväkahvit kannattaa juoda jossakin tämän trendikkään alueen sydämessä sijaitsevan Gråbrødretorv-aukion monista kahviloista.

Kööpenhaminassa on hienoja puistoja ja viheralueita, ja kuuluisa Tivoli tarjoaa monenlaista huvia kaikille, mutta erityisesti vuoristoratoja rakastaville vierailijoille. Ja jokaisen on tietenkin nähtävä myös Pieni merenneito, jonka kuvanveistäjä Edward Eriksen loi vuonna 1913. Pieni merenneito on tuomittu istumaan kivellään kolme sataa vuotta, ennen kuin hän voi astua ihmisten maailmaan. Yksinäiseksi neito ei varmaankaan itseään tunne, sillä häntä käy katsomassa noin miljoona matkailijaa joka vuosi.

Pittoreski Nyhavnin satama-alue on rakennettu 1600-luvulla, ja sen rantoja reunustavat lukemattomat baarit ja ravintolat. Myös HC Andersen asui tällä alueella muutaman vuoden ajan. Satamasta voi lähteä tutustumaan Kööpenhaminaan mereltä käsin, ja sieltä katsottuna tästä upeasta kaupungista näkeekin paljon uusia asioita.


 

Asukkaita
504 000 (2007)

Paras aika matkustaa
Kööpenhaminaan kannattaa tutustua kesällä. Silloin ilmasto on lämmin ja yöt ovat valoisia.

Ehdottomasti tutustumisen arvoista

Mahtava Juutinrauman silta, joka vihittiin käyttöön vuonna 2000 ja joka yhdistää Kööpenhaminan ja Malmön.

Gefion-suihkulähde – Kööpenhaminan suurimpia monumentteja, joka on muodostunut toivomuskaivoksi. Suihkulähteessä jumalatar Gefion kyntää neljällä härällä.


Vor Frelseres -kirkko, joka tunnetaan parhaiten teräväkärkisen tornin ulkoseinää kiertävistä kierreportaistaan. Tornin huipulta on mahtava näkymä Kööpenhaminan keskustaan.

Rosenborgin linna – upea kesäpalatsi, joka sisältää monia kuninkaallisia kokoelmia, myös Tanskan kruununjalokivet. Strøgetin katumuusikot, jotka viihdyttävät kulkijoita ilmaiseksi iltapäivisin ja iltaisin.

Hyvä tietää
Monien Tanskan krikettiseurojen kotipaikka on Kööpenhamina.


Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

 

Viikonloppumatkat Tanska

Viikonloppumatkat Koopenhamina