Viikonloppumatkat Berliini

Viikonloppumatkat kohteeseen Berliini.

Vinkki: jos haluat varata majoituksen vain osaksi matkaa tai toisella paikkakunnalla, voit tehdä sen täällä!

Lisätietoja: Berliini

Lisätietoja Berliini

Berliini - faktat

Berliini mainitaan kirjallisuuslähteissä ensimmäisen kerran 1200-luvulla. Siitä asti kaupunki onkin ollut keskeisessä asemassa. Se oli Preussin (1701–1918), Saksan keisarikunnan (1871–1918), Weimarin tasavallan (1919–1933) ja Kolmannen valtakunnan (1933–1945) pääkaupunki. Toisen maailmansodan jälkeen kaupunki jaettiin: Itä-Berliinistä tule Itä-Saksan pääkaupunki ja Länsi-Berliini ympäröitiin Berliinin muurilla vuosiksi 1961–1989. Saksan yhdistymisen jälkeen Berliinistä tuli taas Saksan pääkaupunki. Berliini on noussut pimeästä menneisyydestään ja siitä on tullut yksi Euroopan tulevaisuuteen suuntautuneimmista ja virkeimmistä nykyaikaisista kulttuurikaupungeista.

Kaikki Berliinin aikaisemmat valtiaat ovat jättäneet leimansa kaupunkiin, ja tarjolla on runsaasti arkkitehtuuria eri kausilta. Tutustumisen arvoisia kohteita ovat muun muassa uudelleen rakennetut Charlottenburgin linna, Brandenburgin portti ja Bundeskanzleramt eli Saksan liittokanslerin kanslia ja erikoinen esimerkki modernista arkkitehtuurista. Valtiopäivätalo eli Reichstag, jossa Saksan parlamentti kokoontuu. Se rakennettiin uudelleen brittiläisen arkkitehdin Norman Fosterin ehdotuksen mukaan 1990-luvulla, ja sen suuri, istuntosalin yläpuolella oleva lasikupoli on tarkoitettu yleisölle - samalla se tarjoaa mahtavan näkymän kaupungin yli. Unter Den Linden on puistokatu, joka johtaa Brandenburgin portista vanhalle Berliinin kaupunkilinnalle ja joka oli aikanaan kaupungin tärkein kävelykatu. Sen varrella sijaitsee paljon klassisia rakennuksia, kuten osa Humboldt-yliopistoa.

Kaupungissa on myös sadoittain taidegallerioita ja siellä järjestetään vuotuinen kansainvälinen nykytaiteeseen keskittyvä Art Forum -taidemessutapahtuma. Hacksescher Marktia ympäröivä alue on Berliinin muotikeskus, josta löytyy lukemattomia vaatekauppoja, yökerhoja, baareja ja gallerioita. Berliini on nuorisomagneetti ja huvitilaisuudet ja yöelämä keräävät osanottajia. Vuotuisten festivaalien joukosta mainittakoon vaikkapa PopKomm ja Myfest. Christopher Street Day on Euroopan suurin pride-festivaali. Berliinissä on 153 museota, joiden tarjonta kattaa kaikki mahdolliset aiheet – nykytaiteesta muinaiseen Egyptiin, Berliinin historiaan ja Bauhaus-muotoiluun, juutalaiskulttuuriin, erotiikkaan, antiikin Kreikkaan, arkkitehtuuriin, luonnonhistoriaan ja intialaiseen kulttuuriin. Mutta käydä voi myös katsomassa Checkpoint Charlieta ja Berliinin muurin muistomerkkiä. Monet museoista sijaitsevat Muséuminsel-saarella, joka on Unescon maailmanperintökohde.


 

Asukkaita
3 405 000 (2006)

Paras aika matkustaa
Kesällä – lukuisien festivaalien vuoksi.

Ehdottomasti tutustumisen arvoista

Berliinin muurin muistomerkki, joka sisältää osia jäljellä olevasta muurista. Kävijät voivat sytyttää kynttilän muurin uhrien muistoksi.

Brandenburgin portti, yksi Berliinin kaupunginporteista, jonka piirsi Carl Gotthard Langhans ja joka rakennettiin vuosina 1788–1791.

Muotoilu on saanut vaikutteita Akropoliin portista. Yksi Berliinin kuuluisimmista maamerkeistä.

Valtiopäivätalo, joka on rakennettu vuosina 1884–1894. sitä täydennettiin yleisölle avoimella lasikuvulla vuonna 1999.

Spreen ja Kupfergrabenin välissä sijaitseva "museosaari", Muséuminsel. Saaren rakennuksissa sijaitsee useita arkeologisia kokoelmia ja 1800-luvun taidetta. 

Hyvä tietää

Berliini sijaitsee Koillis-Saksassa Spree-joen varrella.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

 

Suosittuja viikonloppukohteita

Barcelona | Koopenhamina | Lontoo | Pariisi | Praha | Rooma | Tallinna