Viikonloppumatkat Rooma

Viikonloppumatkat kohteeseen Rooma.

Vinkki: jos haluat varata majoituksen vain osaksi matkaa tai toisella paikkakunnalla, voit tehdä sen täällä!

Lisätietoja: Rooma

Lisätietoja Roomasta

Roomaan - faktat

Rooma sijaitsee Italian länsirannikolla, Tiber-joen rannalla, ja se on toiminut mahtavana poliittisena ja taloudellisena keskuksena jo 2500 vuoden ajan. Rooma on täynnä historiaa, niin vanhaa kuin uudempaakin, ja se toimii hienostuneen ja nykyaikaisen maan pääkaupunkina.

Useimmat kävijät hämmentyvät kaupungin viritetystä tahdista, kaikki tuntuu olevan enemmän kuin 'espresso'. Rooma tarjoaa kuitenkin useita lepopaikkoja, joissa on hyvä selvitellä ajatuksiaan. Yhden asian tämä ikuinen kaupunki lupaa kuitenkin kaikille kävijöille: olipa tarkoituksena shoppailla Via Venetolla, tutkia vanhoja raunioita tai ihailla Leonardo da Vincin teoksia - pettymystä ei tule. Rooma on yksi harvoista suuremmista kaupungeista Euroopassa, jotka selvisivät toisesta maailmansodasta ilman merkittäviä fyysisiä vahinkoja, ja siksi sen renessanssi- ja barokki-ilme on säilynyt näihin päiviin asti. Rooma on toiminut kristityn maailman keskipisteenä vuosisatojen ajan, ja sen myötä kaupungissa onkin yli sata kirkkoa ja basilikaa. Tärkeimmät kirkot lienevät San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore ja San Lorenzo Fuori le Mura. Keskellä Roomaa sijaitsee Vatikaani. Pyhä istuin on kaupungin itsenäinen erillisalue. Pietarinkirkko ja sen edessä oleva valtava Pietarinaukio suunniteltiin paavi Aleksanteri VII:n aikaan tarjoamaan mahdollisimman monille ihmisille tilaisuuden nähdä paavin siunaamassa kansaa ikkunastaan. Vatikaanissa sijaitsee myös kuuluisa kirjasto, Rafaelin huone ja merkittäviä teoksia Leonardo da Vincilta, Rafaelilta, Giottolta ja Botticellilta. Paavi Julius II:n 1500-luvulla perustamassa Vatikaanin museossa on näytteillä katolisen kirkon valtavat kokoelmat, ja se käsittää myös Sikstuksen kappelin. Roomassa pääsee tutustumaan uskomattomaan määrään erilaisia taideaarteita. Parhaat löytyvät Galleria Borghesesta, Palazzo Doria Pamphilista, Capitolium-kukkulalla sijaitsevista museoista, Museo Nazionale delle Termesta, Galleria Colonnasta ja Palazzo Barberinista. Vanhan Rooman rauniot ovat luonnollisesti luokassaan maailman parhaimpia nähtävyyksiä. Niistä arvostetuimpia ovat muun muassa Palatium, Forumin temppelit, Augustuksen Ara Pacis, Diokletianuksen termit, Pantheon, katakombit sekä Colosseum, jossa tarjottiin Circus Maximuksen tapaan kansalle leipää ja sirkushuveja, jottei se ajattelisi liikoja.


 

Asukkaita
2 600 000 (2005)

Paras aika matkustaa
Milloin tahansa.

Ehdottomasti tutustumisen arvoista

Palatium – ulkoilmamuseo, josta on uskomaton näkymä Forumin yli. Forum – valtava tori (suosittelemme hyvän kartan hankkimista), jossa viralliset kokoukset pidettiin ja jossa kuultiin kuuluisien puhujien puheita. Juuri siellä piti puheensa myös Markus Antonius Caesarin murhan jälkeen. Castel Sant’Angelo, jonka Hadrianus tilasi alun perin hautamausoleumiksi itselleen ja perheelleen. Se sijaitsee Tiberin rannalla ja on yksi Rooman kauneimmista nähtävyyksistä. Espanjalaiset portaat – 138 askelmaa, jotka yhdistävät Piazza di Spagnan ja Trinita dei Monti -kirkon. Rakennusvuosi oli 1723. Portaiden viereisessä talossa asui ja kuoli runoilija John Keats. Villa Borghese puutarhoineen – Rooman suurin ja elegantein puisto. Sisältää järven, temppelin, suihkulähteitä ja useita museoita.

Tiesitkö, että..?
Useimpiin turistikohteisiin on sisäänpääsymaksu.


Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

 

Anna matkustajien lukumäärä