Viikonloppumatkat Barcelona

Viikonloppumatkat kohteeseen Barcelona.

Vinkki: jos haluat varata majoituksen vain osaksi matkaa tai toisella paikkakunnalla, voit tehdä sen täällä!

Lisätietoja: Barcelona

Lisätietoja Barcelonasta

Barcelona - faktat

Barcelona on Espanjan toiseksi suurin kaupunki ja Katalonian pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla, ja se on eloisa ja hyvin kiehtova matkakohde. Barri Gòtic (goottilainen kortteli) on kaupungin upea keskiaikainen keskusta, jossa myös kuuluisa pääkatu Las Ramblas kulkee. Monet alueen rakennuksista ovat keskiajalta, jotkut jopa kaukaa roomalaisen maailmankauden ajoilta. Moderni katalonialainen arkkitehtuuri (tunnetaan Euroopassa nimellä Art Nouveau ja Pohjoismaissa jugendina) kehittyi vuosina 1885–1950, ja se on jättänyt Barcelonaan huomattavan arkkitehtonisen perinnön. Monet kaupungin rakennuksista on valittu maailmanperintökohteeksi.

Erityisen merkittäviä ovat arkkitehti Antoni Gaudísin (1852–1926) työt. Hänen kuuluisin rakennuksensa on Casa Milà, kerrostalo, jonka aaltomainen julkisivu on saanut vaikutteensa Katalonian pyhistä vuorista. Rakennusta rumana pitäneet barcelonalaiset antoivat sille rakennusaikana (1905–1907) pilkkanimen La Pedrera (kivilouhos). Gaudín mittavin projekti oli kuitenkin suuri katedraali, La Sagrada Família, jonka suunnittelun Gaudí aloitti vuonna 1884 ja jonka parissa hän työskenteli neljäkymmentä vuotta - eikä se ole vieläkään valmis. Katedraalissa on neljä värillisellä keramiikalla päällystettyä tornia ja kiviportaat, jotka näyttävät siltä kuin ne olisi valmistettu valuvasta vahasta. Palau ja Park Güell ovat muita Gaudín merkittäviä töitä. Muista Barcelonassa olevista Unescon maailmanperintölistalle päässeistä rakennuksista voidaan mainita Lluis Domènech i Montanerin Palau de la Música Catalana ja Hospital de Sant Pau.

Barcelonassa on paljon museoita. Katalonialaista taidetta esittelevässä kansallismuseossa on nähtävillä kuuluisa roomalaisen taiteen kokoelma, ja Fundacío Joan Miró, Picasso-museo ja Fundació Antoni Tàpies omistavat merkittäviä kokoelmia nimikkotaiteilijoiltaan. Kaupungissa on myös useita historiallisia ja arkeologisia museoita, esim. kaupungin museo, Katalonian historiallinen museo sekä Barcelonan merenkulkumuseo.


 

Asukkaita
1 670 000 (2006)

Paras aika matkustaa
Milloin tahansa.

Ehdottomasti tutustumisen arvoista

Palau ja Park Güell – suuri rakennusalue, jonka Gaudí piirsi teollisuusmies Eusebi Güellille, jotta tällä olisi paikka seurapiiriystäviensä vastaanottamiseen. Myös itse puisto on Gaudín piirtämä, ja silloin taiteilija käytti inspiraation lähteenään englantilasta puutarhaa. Sen vuoksi alueen nimeksi tuli Park Güell. Puistosta on upea näkymä Barcelonaan ja merenlahdelle. Palau de la Música Catalana – katalonialaista modernismia edustava vuonna 1905 rakennettu konserttisali, joka kuuluu nyt maailmanperintökohteisiin. Picasso-museo. La Sagrada Familía – Gaudí työsti tätä edelleen kesken olevaa kirkkoa neljänkymmenen vuoden ajan. Hän laski leikkiä asiasta ja sanoi, että ”asiakkaallani ei ole varsinaisesti kiire”.


Hyvä tietää
Las Ramblas täyttyy iltaisin katutaiteilijoista.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

 

Suosittuja viikonloppukohteita

Espanja | Palma de Mallorca | Sevilla | Malaga