Viikonloppumatkat Pariisi

Viikonloppumatkat kohteeseen Pariisi.

Vinkki: jos haluat varata majoituksen vain osaksi matkaa tai toisella paikkakunnalla, voit tehdä sen täällä!

Lisätietoja: Pariisi

Lisätietoja Pariisi

Pariisi - faktat

Seinen jokivarsi kuuluu myös Unescon maailmaperintökohteisiin, ja joen varrella sijaitseva kansainvälinen ja suuri Pariisi on noin 12 miljoonan ihmisen kotikaupunki. Kaupungin merkitys on suuri sekä Ranskalle että koko maailmalle.

Kuten odottaa sopiikin, tämä maailman suosituin matkakohde suorastaan pursuaa superlatiiveja. Sieltä löytyy upeinta arkkitehtuuria, uskomattomimpia museoita, maailman hienompia gallerioita, ihanimpia puistoja, hienompia teattereita, eleganteimpia bulevardeja, laadukkaimpia putiikkeja, parhaimpia ravintoloita, eloisimpia kahviloita… ja suurimpana kaikista – Eiffel-torni.

Suhteellisesta nuoruudestaan huolimatta tornista on tullut kaupungin tärkeimpiä symboleja, ja mikäli halua riittää noin 700 askelman kiipeämiseen (loppumatka meneekin hissillä), eteen aukeaa fantastinen panoraama, josta on nauttinut yli 200 miljoonaa ihmistä tornin vuodesta 1887 lähtien. Eiffel-torni on Pariisin korkein rakennus. Se oli myös maailman korkein rakennelma vuoteen 1930 asti, jolloin sen ohi meni New Yorkissa sijaitseva Chrysler Building.

Pariisissa on maamerkkejä vaikka kuinka paljon, ja lista jatkuukin lähes loputtomiin: Notre-Dame (ja soittajansa), Riemukaari, Champs-Elysées, Sacré Coeur, Les Invalides, Panthéon, Opéra Garnier, Grande Arche... Museoita listalla on lukuisia, kuten Louvre, Musée National d’Art Moderne, Musée d’Orsay... Ja tietenkin kuuluisat Vasemman rannan korttelit, Faubourg Saint-Honairé, Montmartre, Les Halles, Quartier Latin, Montparnasse... ja niin edelleen ja niin edelleen. Onhan se toki ylenpalttista, mutta ei anneta sen haitata. Koska nähtävää ja tehtävää ja koettavaa on niin paljon, sitä ei mitenkään voi mahduttaa edes yhteen elinaikaan, yhdestä matkasta puhumattakaan. Tämän vuoksi Pariisissa kannattaakin mennä sinne mihin nenä näyttää. Se ei koskaan tuota pettymystä. Ja sitä paitsi, ensi vuonna voi tulla aina uudestaan!


 

Asukkaita
12 153 000 (2005)

Paras aika matkustaa
Keväällä, tienkin... mutta tungosta vieroksuvien kannattaa ajoittaa matkansa heinäkuun puolivälin jälkeiseen aikaan, sillä silloin
kaupunki tyhjenee, kun asukkaat lähtevät lomalle.

Ehdottomasti tutustumisen arvoista

Leonardo da Vincin arvoituksellinen Mona Lisa (La Gioconda) Louvressa. Vaikka vain vastataksesi maailman
kuuluisimpaan hymyyn.
Kävely Avenue
Montaignella kuuluisia muotiliikkeitä
tarkastellen.

Modernin Ranskan perustukset –
pahamaineinen Bastiljin vankila, joka
hävitettiin. Se merkitsi Ranskan vallankumouksen alkua vuonna 1789 (jolloin vankilassa oli vain seitsemän vankia).

Puistot, kuten Tuilerierna (joka rakennettiin 1500-luvulla jokirannan palatsin ympärille), Luxembourg-puutarha vasemmalla rannalla (myös
palatsipuutarha).

Kuuluisat katakombit – maanalainen joukkohautausmaa, joka oli kaupungin ratkaisu hautausmaiden täyttyessä 1700-luvun lopussa.

Kaupungin todellinen sydän – Île de la Cité, jolla sijaitsee muun muassa Notre-Dame.

Hyvä tietää
Gustave Eiffel tarjosi torniaan ensin Barcelonalle… mutta espanjalaiset kieltäytyivät kunniasta.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD