Viikonloppumatkat Lontoo

Viikonloppumatkat kohteeseen Lontoo.

Vinkki: jos haluat varata majoituksen vain osaksi matkaa tai toisella paikkakunnalla, voit tehdä sen täällä!

Lisätietoja: Lontoo

Lisätietoja Lontoo

Lontoo - faktat

Edelleen se on maailman suosituimpia matkakohteita, jossa on peräti neljä Unescon maailmanperintöluetteloon päässyttä paikkaa (Tower, Greenwich, Royal Botanic Gardens at Kew ja Westminster Abbey/St Margaret’s Church). Tämän lisäksi kaupungissa on lukuisia muita nähtävyyksiä: Buckinghamin palatsi, Towerin silta, Big Ben, Parlamenttitalo, London Eye (uskallatko kyytiin?), Lordi Nelsonin patsas Trafalgarin aukiolla, St Paul’s Cathedral, Marble Arch ja Picadilly Circus. Kauniita rakennuksia sekä yrjöjenaikaiseen että vikroriaaniseen tyyliin on paljon, samoin upeita kirkkoja.

Lontoo tuhoutui vuonna 1666 suuressa tulipalossa, joka sai alkunsa Pudding Lanelta. Paloa edeltävältä ajalta ei ole juuri lainkaan rakennuksia. Myös toisen maailmansodan ankarat pommitukset tuhosivat kaupungista paljon, ja sodan jälkeinen kehitys on tuonut katukuvaan arkkitehtonisen sekoituksen, joka antaa Lontoolle sen nykyisen omaleimaisen ilmeen. Alkuperäinen City of London, talouselämän keskus, koostuu pääasiassa nykyaikaisista, huomiota herättävistä rakennuksista. Tämä koskee myös Isle of Dogsia, entistä satama-aluetta josta on tullut nyt haastaja vanhalle citylle. Vielä kauempana idässä käynnissä on suuret muutostyöt, kun vuoden 2012 olympialaisten suorituspaikkoja valmistellaan.

Lontoossa on myös kansainvälisen tason huippukulttuuria: British Museum, Natural History Museum, Science Museum, Victoria and Albert Museum, National Gallery, National Portrait Gallery, Tate Britain ja Tate Modern. Lontoo on myös maan viihdekeskus, jossa on monia teattereita ja konserttisaleja. Se on myös shoppailijoiden paratiisi, ja parhaimmat ostoselämykset löytyvät West Endistä (Oxford Street ja Regent Street) ja Knightsbridgestä.

Lontoo täyttää kaiken sen ajan, jonka voit ikina varata sille!


 

Asukkaita
7 700 000 (2007)

Paras aika matkustaa
Lontoo on suvereeni matkakohde ympäri vuoden, mutta ehkä kaikkein parhaimmillaan talvisaikaan (marraskuusta maaliskuuhun).

Ehdottomasti tutustumisen arvoista

Kauniit puistot, esimerkiksi Regent’s Park vaikuttavine eläintarhoineen, sekä Hyde Park, jossa sijaitsee Prinsessa Dianan muistomerkki. Kiertoajelu klassisella punaisella kaksikerrosbussilla tai jollakin lukuisista turistibusseista. Shakespeare’s Globe Theatre – upea rekonstruktio Thamesin etelärannalla. Jokiristeily – Westminsteristä Greenwichiin. Imperial War Museum ja HMS Belfast, joka on laiturissa Tower Bridgen lähellä. Somerset House, kaunis rakennus 1700-luvulta, jossa sijaitsee Courtauld Institute of Art sekä mahtava Gilbert Collection ja perinteikkäät Hermitage Rooms -huoneet.


Hyvä tietää
Tarina amerikkalaisesta, joka osti London Bridgen vuonna 1962 siirtääkseen sen Arizonaan ja luuli ostaneensa Tower Bridgen, ei todennäköisesti ole totta… mutta hyvä tarina se on silti!

Copyright © Octopus Publishing Group LTD